Geef nu je projecten door voor Dag van de Trage Weg
|Appel à projets Semaine des Sentiers

Van olifantenpaadjes tot doorlopende straten, van een doorsteek door een woonblok tot een doorlopende straat: voetgangers en fietsers hebben ook in een stad als Brussel een netwerk van trage wegen ter beschikking. Een netwerk met veel potentie, maar evengoed een netwerk dat onder druk staat. Kortom een netwerk dat meer aandacht verdient!
———————————————————————————————————–
Des chemins de traverse aux allées, des passages aux ruelles discrètes: à Bruxelles aussi, les piétons et les cyclistes disposent d’un réseau de voies lentes. Un réseau qui présente du potentiel, tout en se trouvant sous pression à différents endroits. En somme, un réseau qui mérite plus d’attention!

Activiteit organiseren? Dat kan!

De Dag van de Trage Weg/la Semaine des Sentiers is een actieweekend voor meer en betere trage wegen dat plaatsvindt in heel België. Dit jaar valt het feestmoment voor wandelaars, fietsers, erfgoed- en natuurliefhebbers op 14 en 15 oktober. Het is een duidelijk signaal dat we meer en betere trage wegen willen, in alle seizoenen en niet alleen in de landelijke toeristische regio’s. Ook in Brussel organiseerden organisaties en burgers al enkele activiteiten. Maar wij willen meer.

Vandaar deze oproep aan alle Brusselse gemeenten, verenigingen en burgers die belang hechten aan een kwaliteitsvolle infrastructuur voor voetgangers en fietsers. De Dag van de Trage Weg is een mooie gelegenheid om trage wegen in Brussel in de kijker te zetten. Je kan de stedelijke ruimte samen ontdekken aan de hand van een tocht, feest, parcours, educatieve of beleidsactiviteit, tof spel,… Het is hét moment om nieuwe realisaties aan het publiek te tonen, paadjes die bedreigd zijn onder de aandacht te brengen of op pad te gaan met gelijkgestemden, op zoek naar verborgen pareltjes in de buurt.

Zin om een activiteit op poten te zetten? Surf naar www.dagvandetrageweg.be of www.semainedessentiers.be voor meer info, inspiratie en om in te schrijven.

Envie de participer? Allons-y!

Chaque année, la campagne Semaine des Sentiers/de Dag van de Trage Weg met à l’honneur les chemins et sentiers publics. Les 14 et 15 octobre se déroulera déjà la dixième édition de la Semaine des Sentiers. Partout en Belgique, des activités sont proposées: défrichages, balades découverte, des promenades à vélo, des pique-niques, etc. À Bruxelles, certains habitants ou communes portent déjà un projet. Mais les voies lentes concernent et mobilisent tout le monde!

Communes, associations, clubs, comités de quartiers, citoyens: tous les bruxellois et bruxelloises sont invités à participer et à proposer une activité. L’objectif de cette campagne, c’est d’agir concrètement pour protéger et valoriser notre remarquable patrimoine de chemins et sentiers publics. Cette semaine est également l’occasion de souligner l’importance de ces petites voies publiques pour la mobilité douce, la nature en ville, les activités sportives de plein air ou encore d’offrir un autre point de vue sur notre paysage urbain.

Vous voulez participer à la Semaine des sentiers/Dag van de Trage Weg? Plus d’info, d’inspiration et la fiche d’inscription via www.dagvandetrageweg.be ou www.semainedessentiers.be.